De vise männen var fem

Spread the love

De vise männen var fem, det sa Sanat Kumara till mig.

I över en vecka, sedan före årsskiften 2020/2021, har jag vaknat vid fem-tiden varje morgon och på dagarna har orden ”de vise männen” dykt upp i min hjärna. Bara så där. Helt plötsligt. Jag har inte förstått varför. Så natten mot 4 januari 2021 vaknade jag strax före fem, hade så ont i ryggen och svårt att andas. Då hör jag en röst som säger ”vi var fem”.

När jag stigit upp tog jag papper och penna, satte mig vid köksbordet och skyddade mig. Sedan tog jag kontakt med energin som rösten hade haft. Det här var vad som kom till mig.

– Hej Lena. Äntligen fick jag kontakt med dig. Det är dags att ni får veta att de vise männen var fem.

– Hej. Vem är du?

– Jag är Sanat Kumara och är, vad ni kallar, en uppstigen Mästare.

 

Här känner jag in energin lite mer och jag känner en kraftfull, trygg, stabil och lite skojfrisk – åt det ironiska hållet – energi. Jag känner mig rätt bekväm i energin så jag frågar:

 

 

– Har du försökt länge få kontakt med mig?

– Ett tag. Jag har hållit koll på dig ganska länge och tänkte att nu är det dags att vi får kontakt med varandra.

– Kul. Berätta om de vise männen. Var det fem stycken? Var du en av dem?

– Ja, jag var en av dem. Vi var fem som studerat astrologi i många år och när vi såg den starka konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus bilda en till synes stor och vacker stjärna visste vi att det skulle ske något mycket viktigt. I gamla skrifter hade vi sett att varje gång den här konjunktionen är så kraftfull, kommer en människa att födas med en själ från höga dimensioner och det kommer att bli en stor personlighet, till gagn för hela mänskligheten. Det skedde då och de skedde nu 21 december 2020.

 

 

– Så coolt. Händer det här ofta eller är det 2000 år mellan varje gång?

 

 

– Det är en konjunktion mellan Jupiter och Saturnus vart 60:e år men för att skapa den nära konjunktion som bildar ”Betlehemsstjärnan” krävs ca 400 år. Förra gången var 1623 fast det skedde så nära Solen att den var svår att observera men den som skedde 1226 gick att se från Jorden. Det är därför en mycket stor händelse astronomiskt, astrologiskt och mänskligt eftersom det föds en mycket speciell människa då.

– Ok, det förklarar varför det är så mäktigt. Vem var det mer som var med dig vid Jesu födelse?

– Jag nämner dem vid de namn ni känner dem bäst. Ärkeängeln Metatron, de uppstigna Mästarna Kuthumi och St Germain. Den femte är en gammal vän till dig, Ming.

– Ming? Åh kära Ming. En av mina guider före mars 2011.

– Tänkte väl att du skulle bli glad.

– Ja, det blev jag. Glatt överraskad. Förresten, jag känner en gyllene energi från dig, liknande den jag känner från Kristusenergin. Har ni något samband?

Ja. Sananda, som kallades Jesus när han inkarnerade som människa på Jorden, och jag är goda vänner. Vi jobbar gärna ihop, liksom Metatron. Vi tre är ”gamla goda vänner”. Metatron och jag har inkarnerat på Jorden oftare än Sananda.

– Det var härligt att höra. Gåvorna till Jesus var guld, rökelse (frankincence) och myrra. Var guldet en gåva från dig?

Helt riktigt.

– En sak till måste jag bara få fråga. Du sa att du hållit koll på mig ett tag. Varför och hur länge?

 

 

 

– Åh, det är många år som jag hållit dig under uppsikt. Det blev så lämpligt att kontakta dig nu när ”Betlehemsstjärnan” dök upp och då passade jag på. Vårt gemensamma astrologi-intresse är svaret på varför. De vise männen var ju astrologer som du vet.

– Ja, det vet jag fast det är borttaget från Bibeln. I en del biblar står det ”kungar”.

– Det har blivit förvanskat en hel del från gamla tider. De redigerade och bildade en salig blandning av sanning och osanning vid kyrkomötet i Nicaea år 787, allt för att förena folket inom det stora romerska riket under en och samma religion.

– Mycket tragiskt.

– Ja, verkligen. Men det kommer att förändras nu.

– Det ser jag verkligen fram emot.

Det förstår jag. Framförallt du och dina gelikar gör det. Nu tar jag farväl för den här gången. Ta hand om dig Lena. Vi hörs snart igen.

– Tack Sanat Kumara. Jag ser fram emot vårt nästa möte.

Jag forskar

Efter det här mötet började jag, nyfiken Tvilling och allt, forska om de vise männen. Vad står i Bibeln och vad sägs i olika delar av världen om dem? Det här var vad jag hittade.

De vise männen nämns i Nya Testamentet i Matteus-evangeliet 2:1-9, 13-14, 16

Där nämns ”de vise männen”. Inte hur många de var eller vad de hette. Genom antalet gåvor har det med tiden blivit ”tre vise män” och den österländska kristna kyrkan talar om tolv vise män.

Namnen Melker (Melchior), Kaspar (Caspar) och Baltsar (Balthazar) kommer från grekiska manuskript från 500-talet e.Kr där tre österländska kungar vid dessa namn nämns.

Det här var ett spännande möte med en intressant uppstigen Mästare och ett samtal om en speciell händelse. Om det är sant? För mig är det det. Det behöver inte vara det för dig.

Efter den här händelsen har jag inte vaknat vid fem-tiden något mer.

Vill du ha kontakt med mig når du mig lättast via epost: lena.ellingsson@lenaellingsson.se

Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Gilla min sida på facebook: Lena Maria Ellingsson – The Peaceful Warrior
Följ mig på instagram: lifecoachlena
Följ mig på instagram: lenamariaellingsson


Spread the love