well-done-600utantext

Rådsmöte 7

Spread the love

Rådsmöte 7 handlar om skuld och skam och har stor anknytning till #metoo

Jag kopplar upp mig till Källan, sedan träffar jag mina kraftdjur, min allrakäraste syster YlvaLi samt min barnängel Sambinita vid vår härliga plats. Vi kramas, förmedlar vår kärlek till varandra telepatiskt innan jag kliver upp på Alhena för att besöka Rådet i Plejaderna, Taygetes solsystem på planeten Millon.

applause-w600LDet går rätt fort den här gången men så har vi ju rest den här vägen flera gånger så vi känner den väl. När jag kliver av min enhörning nedanför trappan upp till templet hör jag applåder. Min blick söker sig till ljudet och där står hela rådet och applåderar. Mig?

Jag kliver sakta och förvånat uppför trappstegen och när jag kommer närmare delar gruppen på sig och visar med händerna att jag ska gå först in i templet. Jag går stilla och förundrad genom raderna av rådsmedlemmar och söker efter svar i deras ansikten. De röjer inget förutom en stor glädje.

När vi sitter på våra stolar hälsas jag välkommen av dem alla med vänliga nickar. Toren uttrycker välkomnandet verbalt.

– Välkommen Lena. Vi är så glada att se dig idag.

– Tack. Får jag fråga varför ni applåderade och hälsar mig med sådan glädje?

– Förstår du inte det?

– Kanske, men ni får gärna berätta för mig.

– Varför berättar inte du? Det är dig det handlar om. Vad hände igår?

– Jag blev arg.

– Varför det?

– Jag blev så arg för hur jag blev behandlad för så många år sedan när jag blev våldtagen.

well-done-600– Det är precis det vi är glada för, svarar Mirosi, den något impulsive feminina rådsmedlemmen och visar glatt med gester hur upprymda de är.

– Är ni glad för att jag blev arg?

– Ja, för då har du insett att du, i så många år, burit på flera personers skuld och skam för din upplevelse.

– Aha, då förstår jag. Ni är glada för min insikt, svarar jag leende.

– Exakt, säger flera rådsmedlemmar i munnen på varandra och nickar.

– Berätta vad som hände i samma ögonblick du fick insikten, ber Toren.

– Jag fick genast mycket mindre värk, speciellt i min sacroiliaca-led. Det var häftigt, berättar jag.

– Då förstår du vad som händer när ni människor sväljer förtret, håller tyst om kränkningar och när ni blir förbisedda.

– Vi blir sjuka.

– Ja, ni som lever på Jorden har ett enormt jobb att utföra. Ni lär och upplever otroligt mycket under bara en inkarnation. Innan ni inkarnerar bestämmer ni, i samråd med en annan grupp själar, vad ni vill uppleva. Gruppen får ofta övertala er att inte ta med så mycket lärdomar, för det ”vanliga” livet kräver så mycket av er själva i alla fall. Det finns människor som ”lever två liv” samtidigt för de har så mycket i sin agenda de tänker uppleva.

– Det låter väldigt troligt, utbrister jag. Jag känner minst en person som lever så och jag skulle inte förvåna mig om jag är en sådan också.

– Ja, Lena, du är en sådan person. Det är därför du får vara med om så många tråkiga saker men samtidigt blir belöningen stor och du har din andlighet som hjälper dig genom många händelser.

– Hur många medicinska diagnoser har du Lena? frågar Bulmar stilla med sin djupa basröst.

– Jag vet inte, jag har tappat räkningen vid fem. De klassas alla som kroniska och läkarna säger att de inte kan hjälpa mig annat än med starka värktabletter, vilka jag inte tål.

– En del människor blir ofta deprimerade förr eller senare efter kränkande behandlingar medan andra, som du Lena, också sätter dem i kroppen. Ni bär flera personers skuld och skam och det ska ni inte behöva göra. Det är ofta ljusarbetare som gör det senare, förklarar Ayene med sin mjuka och vänliga röst.

– Jag har börjat förstå det nu. Den enda som kan hjälpa mig med mina krämpor är jag själv, säger jag stilla med böjt huvud.

– Se det inte som ett straff Lena, säger Unis. Se det som en möjlighet till en fantastisk resa och glöm inte att du har många medresenärer på vägen. Det är bra att be om hjälp när det behövs, inte bara för hjälpen i sig utan också för att, då blir de också medveten om att de kan be om hjälp när de behöver. Om vi ska ta några exempel så har vi din man som uppmuntrar dig och blir glad när du blir arg för han vet vad du har gått igenom. Du känner personer som har tillgång till hälsosamma preparat för din fysiska hälsa och du vet vem du kan gå till för att få massage eller healing.

– Tack snälla ni för era ord. De förklarar så mycket, jag är så tacksam.

– Du har en fråga känner jag, nämner nu Toren.

– Ja, vi är många som, även om vi vet en hel del, så är vi förvirrade av läkarnas och socialstyrelsens uttalanden och regler samt de s k alternativa, som jag vill kalla komplementära, terapiernas budskap.

euro-600– Du gör rätt i att kalla terapier för komplementär för det är precis vad den är, liksom sjukvården också är komplementär. Tänk på ett mynt. Du har en sida som kallas krona och en sida som kallas klave. Er sjukvård ser bara en sida av myntet och många komplementära (alternativa) terapeuter ser bara den andra. Det är inte många som ser båda sidorna. Tänk om båda sidor skulle acceptera den kunskap som den andra har, då får ni en komplett vård. Det finns ett antal läkare som vidareutbildat sig inom den komplementära vården och driver sin verksamhet själv men de får hela tiden tänka sig för så de inte blir av med sin läkarlicens. Det är tråkigt tycker vi. Så tråkigt. Er sjukvård är väldigt bra på akuta problem som t ex benbrott men de är inte speciellt bra på s k kroniska åkommor. De har blivit lärda att de inte går att bota och patienterna blir livslånga kunder till läkemedelsbolagen. Det är inte med patientens bästa för ögonen de skriver ut recept men många läkare tror på det de har blivit lärda.

cooperate-600– Ja, tänk om alla skulle acceptera varandra och låta den som är bäst på det den är bäst på göra det, utbrister jag.

– Den dagen kommer, men det ligger så stora pengar i att allt ska vara som det är och många av era ledare är ”köpta”.

– För att återgå till huvudtemat, skuld och skam, som passar så bra nu när #metoo kampanjen sätter igång så mycket hos er i Sverige. Vet du varför den i princip endast har sådan enorm genomslagskraft just hos er?

– Jag hörde någon som sa på radion att vi har haft en så stor uppfattning om oss själva att vi är så jämställda i vårt land och Sverige rankas också vara ett av de bäst jämställda länderna i världen.

– Ja, det är därför det tar så hårt. Ni har inte förstått hur utbrett det här med kränkningar är samt vilken påverkan det har, allt på grund av skuld och skam, känslor som är så jobbiga att hantera. Nu får ni möjlighet att se på det här men också att bearbeta ert manliga, kvinnliga och mänskliga synsätt.

– Det är bra. Men tungt.

– Det är väldigt tungt. Men vi är så glada och ger er allt stöd för det är bearbetning av sådana här tunga saker som verkligen höjer frekvensen hos stora delar av mänskligheten. Ljuset höjs snabbt nu och det sprider sig. Mörkret får allt svårare att klara sig och är väl medveten om det. Ayene ler stilla och jag känner stödet hon förmedlar.

– Tack så mycket. Jag förstår ännu mer nu och jag delar det här samtalet med glädje till andra.

– Vi är så tacksamma för att du förmedlar. Det här är ett väldigt viktigt samtal och väldigt aktuellt. Du kanske skulle dela det här medan ämnet är aktuellt och kampanjen pågår?

– Det är viktigt och jag ser meningen med att dela det här nu. Jag ska se till att det blir gjort.

– Det är bra Lena. Nu är mötet över för den här gången, du får sköta om dig tills vi ses igen.

– Ja, det ska jag. Tack så mycket för idag. Vi ses.

– Ja, det gör vi.

Jag stiger upp och börjar gå mot utgången. Då följs jag av de fortfarande sittande rådsmedlemmarnas applåder. Jag vänder mig om när jag nått dörren och bugar tacksamt innan jag går ut genom dörren och ner för trapporna till Alhena för att resa tillbaka.


Spread the love